e-bogslæsere

E-bøger er i bund og grund bare bøger. Men da de er digitale, så kræves der en e-bogslæser for i det hele taget at kunne læse bogen.

Der findes en række forskellige muligheder til at læse e-bøger. I grove træk kan man sige, at der er er følgende muligheder:

Dedikerede ebogslæsere
Det er nok dette de fleste forestiller sig når man taler om e-bøger. Her findes Læsere som Amazons Kindle, Sony Reader, Barnes & Noble Nook og Gyldendals Cybook Opus.

Tablet-computere
Den mest oplagte tablet computer til at læse e-bøger med er uden tvivl iPad. Man kan faktisk læse rigtig mange forskellige e-bogsformater med en ipad. Andre tablet computere kunne være nogle af de kommende konkurrenter til Apples iPad.Smartphones
Lige som med tablets, så er Apples iPhone den helt oplagte smartphone til at læse e-bøger med. Men også de fremstormende Android-telefoner er oplagte. Smartphones har dog den ulempe, at skærmen ikke er så stor, og at de derfor kan være trættende at læse på i længden.

Computere
Computere er selvskrevne som e-bogslæsere, selv om mange ikke tænker på det. Og det gælder både PC’ere og Apples Mac’s. Man har altid udmærket kunnet læse pdf-bøger på en computer. Og her er A4-formatet ikke noget problem, da skærmen er stor nok til at formatet kan læses. Kindle fås faktisk også til både PC og Mac som gratis program man kan dowloade på Amazon. Til kopibeskyttede bøger kan man bruge Adobe Digital Editions som læser på sin computer.

Hvilke formater kan de forskellige ebogslæsere læse:
Taget fra Wikipedia. Klik på oversigten for at se den i fuld størrelse: